Vaba mõte. Hea uudis: vald ei huvita kedagi

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Raba
Rannar Raba Foto: Marko Saarm

Elanikel on ükspuha, kas Kolga-Jaani, Tarvastu ja Viljandi vald ühinevad või mitte. Vähemalt võib nii välja lugeda äsja lõppenud rahvaküsitlusest, mille käigus avaldas nimetatud omavalitsuste 11 979 hääleõiguslikust kodanikust oma arvamust 210 ehk mikroskoopiline 1,8 protsenti.

Võib-olla ei huvita poliitikute seas ühtevalu vaidlusi tekitav haldusreform inimesi selle pärast, et nad ei usu oma sõna maksvusesse? Mingil määral ehk tõesti, sest küsitluse tulemus pole otsustajatele siduv. Liiati on ajakirjanduses kuude kaupa korrutatud, et suur valdade liitmine seisab tuleval aastal ees nii või teisiti: kes ise ei taha või ei oska, sellele tuleb riik malakaga appi.

Aga meenutagem, et enam-vähem sama nadi osalusprotsent tuli kokku neli aastat tagasi, kui vaeti Paistu, Viiratsi, Saarepeedi ja Pärsti valla ühendamist. Tookord ei paistnud riigi diktaati veel kusagilt. Ka siis käisid avalikel reformikoosolekutel vaid üksikud elektrijänesed, kes löövad igal juhul kaasa kõiges, mis nende kodukandis toimub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles