Kuidas esemed ja lood muuseumisse jõuavad?

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi muuseum
Viljandi muuseum Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi muuseum kutsub teisipäeval, 18. oktoobril kell 17.15 kõiki loengule «Eseme annetamine muuseumile – kas ja mida?», millel esemete museaalideks saamise asjaolusid ja muuseumi kogumispõhimõtteid selgitab peavarahoidja Marika Oder.

Loengule on eriti oodatud need, kel on esemete muuseumisse viimine mõttes olnud, kuid kes pole seda mingil põhjusel veel teinud. «Et eseme ajalooväärtuse hindamine võib olla keeruline, tasub alati muuseumist küsida ning on väga hea, kui on võimalik teha ja saata foto,» võttis peavarahoidja teema lühidalt kokku.

Muuseumid korraldavad ka temaatilisi kogumiskampaaniad. Hiljuti alustati 1990. aastate murrangulise kümnendi argipäevalugude kogumist veebikeskkonnas www.rahvalood.ee, kus Viljandi muuseum kogub lugusid eraettevõtluse taasärkamisest Viljandimaal. Loengul tutvustatakse lühidalt ka seda algatust.

Loeng peetakse muuseumi lugemissaalis. Parkida saab muuseumi hoovis Lossi tänav 14 ja sealtkaudu on ka sissepääs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles