Päästeamet hoiatab libainspektorite eest

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline näeb näeb välja päästeameti inspektor vormiriietus. Inspektoril peab kindlasti olema kaasas töötõend.
Selline näeb näeb välja päästeameti inspektor vormiriietus. Inspektoril peab kindlasti olema kaasas töötõend. Foto: Päästeamet

Päästeamet annab oma Facebooki lehel teada, et viimasel ajal on ametkonnale tulnud teateid inimeste kohta, kes ennast tuleohutust või kütteseadmeid kontrollivateks inspektoriks nimetades kontrollimise ettekäändel võõrastesse kodudesse soovivad siseneda. Tegelikult nad päästeametit ei esinda.

Seetõttu juhib päästeamet tähelepanu, et kodudes elanikke nõustavad päästjad, inspektorid või muud päästeametnikud esitlevad end alati nimeliselt ja näitavad töötõendit.

Päästjatel on seljas äratuntav kaitserõivastus ning teistel päästeameti käiseembleemiga välivorm. Nad sõidavad punaste autodega, millel on päästeameti embleemid.

Kahtluse korral tuleb isikutelt alati küsida töötõendit ning libainspektoritest päästeametile või politseile kohe teada anda. Nimeline tunnistus on ka kodunõustamisi tegevatel vabatahtlikel päästjatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles