Reedel on Kõpu kirikus hõimunädala kontsert

Hedi Vilumaa
, Kõpu Peetri koguduse õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marimaal Joškar-Ola ja Baškiirias Birski koguduses muusikatööd teinud Anna Mišina õpib praegu Tartu ülikoolis.
Marimaal Joškar-Ola ja Baškiirias Birski koguduses muusikatööd teinud Anna Mišina õpib praegu Tartu ülikoolis. Foto: Erakogu

14. oktoobril kell 18 algab Kõpu Peetri kirikus hõimunädala kontsert, kus külas on meie hõimurahvaste esindajad.

10.–16. oktoobrini on soome-ugri rahvaid ja nende kultuure tutvustav hõimunädal, mil üritusi peetakse kogu Eestis ja nii on see ka Kõpus, kus põhikooli lapsed uurivad nädala jooksul hõimurahvaid ning kus reedel kohtuvad erinevad rahvad kirikukontserdil.

Kõpu kirikus aset leidval kontserdil astuvad üles mari ja komi muusikud ning kauaaegsed kiriku töötegijad Eestist ja Soomest Anu ja Juha Väliaho. Marilanna Anna Mišina on õpetaja ja muusikalise ettevalmistusega rahvalaulik, kes on korraldanud lauluringe ja laagreid mari keele õppimiseks ja säilitamiseks.

Marimaal Joškar-Ola ja Baškiirias Birski koguduses muusikatööd teinud Anna Mišina õpib praegu Tartu ülikoolis.

Komimaalt tuleb külla paar muusikut ja sõna saavad Väliahod, kes aastatel 1993–2012 töötasid Uurali piirkonnas, peamiselt Marimaal. Anu Väliaho on pärit Eestist, tema abikaasa Juha aga Soomest. Kontserdil kõlavad mari ja komi rahvalikud ja vaimulikud laulud, räägitakse rahvajutte ja tutvustatakse kombeid.

,

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles