Navesti jõe tervendamise tarvis anti toetust

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Keskkonnainvesteeringute keskusele (KIK) laekus tähtajaks neli taotlust vooluveekogude tervendamise projektidele toetuse saamiseks kogusummas 786 576 eurot.

Kaladele takistusteta rändevõimaluste tagamiseks kavandatakse kokku nelja projekti, üks neist on Viljandimaal Navesti jõel. Nelja projekti esialgne kogumaksumus on 972 690 eurot.

Taotlusvoorust toetatakse kalapääsude rajamist, rekonstrueerimist ning kalade rännet takistavate paisude eemaldamist jõgedel.

Lisaks ühtekuuluvusfondi toetustele on võimalik KIK-i keskkonnaprogrammist projektile omafinantseeringut küsida juhul, kui on plaanis likvideerida näiteks kalade rännet takistavaid paise või paisuvaresid või rajada looduslähedast kalapääsu. Sel juhul võib toetussumma katta projekti maksumuse kuni sajaprotsendiliselt.

KIK rahastab keskkonnaprojekte Eesti keskkonnatasudest laekuvast rahast, süsinikdioksiidi kvoodimüügi tuludest ning Euroopa Liidu tõukefondidest. Lisaks pakub KIK võimalust taotleda sihtotstarbelist laenu keskkonnaprojektide elluviimiseks. 16 aastaga on riik KIK-i kaudu toetanud ligi 19 000 keskkonnaprojekti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles