Uus spordijuht lubab tõstekuulsusele mälestusmärgi teha

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline on Arnold Luhaääre mälestusmärgi eskiis. Kettad on pronksised ja hõbedased. Märgil on kiri võidetud medalitega ja lause «Üks väikese rahva maailma suurtest».
Selline on Arnold Luhaääre mälestusmärgi eskiis. Kettad on pronksised ja hõbedased. Märgil on kiri võidetud medalitega ja lause «Üks väikese rahva maailma suurtest». Foto: Erakogu

​Kuu aega tagasi Eesti tõstespordi liidu juhiks kerkinud Ain Põder lubab, et tõstekuulsuse Arnold Luhaääre mälestusmärk, mille rajamine on rahapuuduse tõttu soiku jäänud, siiski püstitatakse Mõisakülla.

Linnavalitsusel ning Mõisaküla tõstetreeneril ja entusiastil Enn Raiestel õnnestus paari aastaga koguda veidi üle 2000 euro, aga monumendi jaoks on vaja 30 000 euro ringis. Kogutust 1500 eurot läks selleks, et tuntud skulptor Tiiu Kirsipuu saaks teha ideekavandi maketi monumendi loomiseks. Kirsipuu on loonud muu hulgas Tallinnas asuva Estonia huku monumendi ja Tartus kirjanike Eduard Vilde ja Oscar Wilde’i elusuuruses pronksfiguuri. 

Et annetuste teel raha kogumine läks vaevaliselt ja toetamast keeldus ka Eesti Olümpiakomitee, oli projekti eestvedaja Enn Raieste valmis mõttest loobuma ja ka linnapea ei näinud enam tunneli lõpus valgust. Nüüd on lubanud abikäe ulatada Saarepeedil elav Eesti tõstespordi liidu uus president Ain Põder. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles