Tahan maksta mobiilirändluse eest

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Aotäht
Aivar Aotäht Foto: Marko Saarm / Sakala

MINU ARVATES ON normaalne, et teenuste ja kaupade hinnad on riigiti erinevad. Täiesti arusaadav on ka see, et meie enda poodidest leiab sama kaupa isesuguse hinnaga. Laias laastus sünnibki hind müüja ja ostja kompromissist.

Nõukogude Liidus oli teistmoodi: seal oli eesmärgiks totaalne vendlus ja võrdsus. Klaas gaseeritud vett maksis ühe kopika ja koos siirupiga kolm kopikat ilmselt üle terve Nõukogudemaa. Taksofoniga sai helistada, kui lasid aparaati kaks kopikat.

Nüüd elame Euroopa Liidus, aga seegi ühendus rõhub aina enam suurele võrdsusele. Võtame näiteks Euroopa Komisjoni ettepaneku, et järgmisest suvest alates maksaks mobiiliga helistamine, sõnumite saatmine ja neti kasutamine tarbijale sama hinda nii kodumaal kui ükskõik millises teises euroliidu riigis. Vastuvõetavad kõned oleksid üle liidu tasuta. Idee üks eestvedajaid on meie mees Brüsselis, Euroopa Komisjoni asepresident Andrus Ansip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles