Hiljutine eeskujuettevõte kiratseb ja veab eelmise juhiga vägikaigast

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peamiselt Norra omanikele kuuluvasse Bestra kontserni kuulub mitu ettevõtet. Neist kõige olulisemaks võib pidada aktsiaseltsi Bestra Engineering, mille tootmishooned ja -seadmed asuvad Viljandi lähedal väikeses Päri külas.
Peamiselt Norra omanikele kuuluvasse Bestra kontserni kuulub mitu ettevõtet. Neist kõige olulisemaks võib pidada aktsiaseltsi Bestra Engineering, mille tootmishooned ja -seadmed asuvad Viljandi lähedal väikeses Päri külas. Foto: Marko Saarm

Veel paar aastat tagasi Viljandimaa ühe edukama ja innovatiivsema ettevõtte mainet nautinud aktsiaselts Bestra Engineering on nafta madala hinna tõttu raskustes. Tagatipuks on firma norralasest omanikud karvupidi koos endise tegevjuhi ja vähemusaktsionäriga.

Vähem kui kaks aastat tagasi torkas president Toomas Hendrik Ilves Bestra toonasele juhile Hellar Mutlele rinda Valgetähe IV klassi teenetemärgi tunnustuseks selle eest, et too oli Viljandist mõne kilomeetri kaugusele Pärile Norra äripartnerite toel üles ehitanud piirkonna ühe jõulisemalt areneva firma. Kogu maakonnas teati, et nafta puurtornide tarbeks hinnalisi seadmeid tootvas 60 inimesega ettevõttes makstakse head palka ning töötingimused on seal mitmes mõttes üle keskmise.

Nüüdseks on Mutle suhted äripartneritega pehmelt öeldes teravad ja tõotavad veelgi teravamaks muutuda. Olukorra tõsidust näib kinnitavat see, et hiljuti pani ta müüki oma Puiatus asuva kodu, saamaks lisaraha pikaks ja kurnavaks kujuneda ähvardava kohtuvaidluse tarvis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles