Maavalitsus hakkab vallavolikogu otsuste õiguspärasust vaagima (1)

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõpu vallavolikogu kinnitas mõni aeg tagasi liitumisteemalise rahvaküsitluse tulemused (otsus number 37) ja lõpetas ühinemisläbirääkimised Viljandi vallaga (otsus number 38). Osa kohalikke inimesi on need otsused vaidlustanud. Seda, kas need on seadusega kooskõlas, uurib Viljandi maavalitsus.
Kõpu vallavolikogu kinnitas mõni aeg tagasi liitumisteemalise rahvaküsitluse tulemused (otsus number 37) ja lõpetas ühinemisläbirääkimised Viljandi vallaga (otsus number 38). Osa kohalikke inimesi on need otsused vaidlustanud. Seda, kas need on seadusega kooskõlas, uurib Viljandi maavalitsus. Foto: Marko Saarm (montaaž)

Viljandi maavanem algatas seitsme Kõpu valla elaniku pöördumise peale järelevalve, et kontrollida, kas kohaliku volikogu otsused, millega kinnitati liitumisteemalise rahvaküsitluse tulemused ja lõpetati ühinemisläbirääkimised Viljandi vallaga, on seadusega kooskõlas.

Täna sõidavad maasekretär Küllike Kütt ja jurist Marju Lepmets Kõppu, et dokumentidega tutvuda. Lisaks vallavolikogu otsustele võetakse ette kõik hääletamisega seotud materjalid. Maavalitsuse ülesanne on nende abil uurida, kas otsused on õiguspärased.

«Praegu on raske öelda, mis täpselt järelevalve sisuks kujuneb,» nentis Küllike Kütt eile. «See selgub pärast seda, kui oleme kõik dokumendid läbi vaadanud.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles