Õpilasesindused asusid algklassilaste ranitsate raskust välja selgitama

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti õpilasesinduste liit alustas taas oma sügisest ranitsakaalumiskampaaniat, millega kahel möödunud aastal on välja selgitatud, et üle 60 protsendi algklassilastest kannab liiga rasket kotti.
Eesti õpilasesinduste liit alustas taas oma sügisest ranitsakaalumiskampaaniat, millega kahel möödunud aastal on välja selgitatud, et üle 60 protsendi algklassilastest kannab liiga rasket kotti. Foto: Elmo Riig

Eesti õpilasesinduste liit alustas algklassilaste koolikottide kaalumist. Kahel varasemal aastal on selle ettevõtmise tulemusena selgunud, et ligi 60 protsenti ranitsatest on ülekaalulised. 

Eile algas ranitsakaalumise kampaania Tarvastu gümnaasiumis, kus seati kaalule II ja III klassi õpilaste koolikotid. Kõige suuremat kaalunumbrit näitas ühe kolmandiku koolikott. See kaalus 4,3 kilogrammi, kuigi I–III klassis on lubatud kuni kolm kilogrammi kaaluv ranits. Siiski mahtusid tolle raske koolikoti sisu hulka lisaks õpikutele ka muusikakooli asjad ning veel üht-teist. Kergeim ranits oli seljas aga II klassi õpilasel ning see kaalus kõigest 1,55 kilogrammi.

Täna jätkab kooli õpilas­esindus I ja IV klassi laste kottide kaalumist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles