Juhtkiri. Mis on vastukäik?

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

​On põhjendatud väide, et eile ametisse vannutatud Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid seisab erakondadest kõige lähemal Isamaa ja Res Publica Liidule (IRL). Näiteks vastse riigipea kantseleid juhib IRL-i endine peasekretär Tiit Riisalo ning Mart Laari peaministriks oleku ajal töötas Kaljulaid tolle nõunikuna. Niisiis peaks Kersti Kaljulaidi presidendiks saamine jutuks olevale parteile igati meelepärane olema.

Eilne päev tõi IRL-ile teisegi hea uudise, sest valitsus otsustas, et esitab Euroopa Kontrollikoja kandidaadiks Juhan Partsi. Mees, kellele sotsid eelmine kord vankumatult vastu seisid, osutus sedapuhku koalitsioonile kõlblikuks.

Kui sotsiaaldemokraatide esimehelt Jevgeni Ossinovskilt selle kohta aru päriti, kinnitas too, et nad pole oma seisukohta muutnud. Küll aga olevat muutunud olukord. Ossinovski kõneles riigi usaldusväärsusest, koalitsioonipartnerite jäikusest ja nende riigimehelikust käitumisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles