Rahvarallis osalejad vuravad ümber Kõpu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu peeti Kõpu vallas kaks rahvarallit, homme Kõpus sõidetavale on oodata ligemale 60 ekipaaži.
Mullu peeti Kõpu vallas kaks rahvarallit, homme Kõpus sõidetavale on oodata ligemale 60 ekipaaži. Foto: Madis Luik

Ligemale 60 võistluspaari asub Laupäeval Kõpu vallakeskuse ümbruse teedel demonstreerima oma sõidumeisterlikkust ja kiirust.

Kell 12 stardib Kõpu kiriku taga Massamäel kolmanda Kõpu rahvaralli keskusest rajale esimene ekipaaž. Võistluse kogupikkus on tänavu ligemale 70 kilomeetrit. See hõlmab kolme lisakatset, mida võistlejad läbivad kaks korda. Lisakatsete kogupikkus on 28,72 kilomeetrit.

Võistluste juhi Sven Heinlaiu sõnul jääb suurem osa katsetel kasutatavaid lõike metsateedele, ent keskmise kiiruse vähendamiseks on mitmes kohas tehtud rajaäärsetele põldudele väikseid mahasõite. Eelmisel talvel korraldati Kõpus kaks rahvaralli sarja kuulunud osavõistlust, ent nagu märkis Heinlaid, on tänavu kasutatav trass enamjaolt uus.

Võistluste direktori, Kõpu vallavanema Tõnu Kiviloo kinnitust mööda on atraktiivseim katse Massamäel. Ta pidas silmas Kõpu kiriku ja mõisa vahelisele põllule rajatud lõiku.

Spetsiaalseid brošüüre ja traditsioonilisi buklette pealtvaatajatele rahvarallil küll pole, aga see-eest on sõidu jälgimine prii.

«Usun, et põnevust jätkub,» lausus Sven Heinlaid. Tema jutu järgi on registreerunuid seekord 64 ja nendest märkimisväärselt palju, tervelt 20 on neljaveolisi. «Loobumisest on meile teada andnud kaks. Eeldame, et startijaid tuleb 60 ringis,» seletas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles