Algas aasta kodaniku konkurss

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aunimetusega kaasneb sümboolne preemia ning Reti Saksa miniskulptuur «Ühiskonna õis».
Aunimetusega kaasneb sümboolne preemia ning Reti Saksa miniskulptuur «Ühiskonna õis». Foto: Kultuuriministeerium

Kultuuriminister Indrek Saar kuulutas välja aasta kodaniku konkursi. Seekordse kodanikupäeva moto on «Uusi horisonte luues», mis viitab mõtteavarusele ja ühiskonna arendamiseks vajalike teadmiste olulisusele.

Aasta kodaniku aunimetuse vääriline saab olla tegus ja Eesti ühiskonnast hooliv inimene. Ettepanekuid saavad teha kõik soovijad, kandidaat peab olema Eesti Vabariigi alaline elanik.

Kultuuriminister Indrek Saare sõnul lähtub tänavune moto «Uusi horisonte luues» praegusest merekultuuriaastast. See aga ei tähenda, et aasta kodanikuks peab saama ilmtingimata merega seotud inimene, vaid ta võib olla silma paistnud ühiskonna arengule kaasaaitamisega.

Aasta kodaniku kandidaate saab esitada 4. novembrini kultuuriministeeriumi veebilehe kaudu. Aasta kodaniku kuulutab kultuuriminister välja tänuüritusel 21. novembril Eesti Ajaloomuuseumis.

Aunimetusega kaasneb sümboolne preemia ning Reti Saksa miniskulptuur «Ühiskonna õis». Samas annab siseminister Hanno Pevkur üle kodanikupäeva aumärgid.

Aasta kodaniku tava algatas rahvastikuminister Paul-Eerik Rummo 2003. aastal ning aunimetus antakse tänavu välja 14. korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles