Suure-Jaani noored nuputavad lahendusi ägeda koolihoovi tarvis

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure-Jaani koolimaja
Suure-Jaani koolimaja Foto: Elmo Riig / Sakala

10. novembrini kestab 15-s Eesti koolis nuputamine, kuidas koolihoovi mitmekesistada. Viljandimaalt löövad ettevõtmises kaasa Suure-Jaani kooli noored.

Algatuse «Lapsed koolihoovi liikuma ja õppima» eesmärk on muuta Eesti riigi 100. aastapäevaks paljude koolide hoovid atraktiivsemaks, et lastel ja noortel oleks senisest rohkem liikumis- ja õppimisvõimalusi.

Koolide ideekorjes osalevad eri tüüpi koolid peaaegu kõigist Eesti maakondadest. Õpilastelt ja kooliperelt oodatakse mõtteid, soove ja unistusi, kuidas võiks välja näha nende kooli väliruum ja milliseid tegevusvõimalusi see nende arvates pakkuda võiks. Koos maastikuarhitektidega töötatakse kogutud ettepanekute põhjal igale koolile välja hoovi uuendamise lahendus. Tuleva aasta kevadsuvesse planeeritud uuendused viiakse ellu laste, õpetajate ja kohaliku kogukonna koostöös.

Eesti Vabariigi 100. aastapäeva programmiga pööratakse erilist tähelepanu lastele ja noortele. Koolides käivitub sellest õppeaastast mitu «Eesti Vabariik 100» programmi kuuluvat ettevõtmist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles