Täna selgub parim murdeluuletaja

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: arhiiv

Hendrik Adamsoni 117. sünniaastapäeva puhul on täna kell 16 Kärstna põhikooli saalis aktus, millel kuulutatakse välja temanimelise murdeluulepreemia võitja.


Tarvastu valla haridus- ja kultuurinõunik Maive Feldmann ütles, et vallavalitsusele laekus täiskasvanute arvestuses 11 tööd. Õpilastöid sel korral ei tulnud.

«Murdeluuletusi tuli Saare, Võru, Mulgi ja Setu murdes,» loetles Feldmann. Võistlusele tuli esitada vähemalt viiest luuletusest koosnev tsükkel autori lemmikmurdes.

Töid hindas žürii, millesse kuuluvad Jüri Viikberg, Nikolai Baturin, Karl Muru, Helle Soots, Alli Laande ja Elle Eha-Are.

Lõunast algaval üritusel külastatakse Hendrik Adamsoniga seotud paiku Helmes, Lõvel ja Kärstnas. Pärast aktust annavad Anu ja Triinu Taul kontserdi.

Hendrik Adamson sündis 6. oktoobril 1891 Kärstna vallas ja suri 7. märtsil 1946 Tuhalaane vallas. Temalt on ilmunud luulekogud «Mulgimaa», «Inimen», «Tõus ja mõõn», «Kolletuspäev», «Mälestuste maja» ja «Linnulaul» ning mõned novellikogud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles