Sõidueksami tegemise võimalus jääb alles (2)

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteeameti Viljandi büroo on juulikuust saati tegutsenud soojakutes, sest nende ruumides käib remont. Värske väljanägemisega esindus avab uksed ülejärgmisel nädalal.
Maanteeameti Viljandi büroo on juulikuust saati tegutsenud soojakutes, sest nende ruumides käib remont. Värske väljanägemisega esindus avab uksed ülejärgmisel nädalal. Foto: Elmo Riig

Pärast tuliseid vaidlusi omavalitsuste ja sõiduõpetajatega otsustas maanteeamet oma reformikava muuta. Uue plaani kohaselt jääb sõidueksamite sooritamise võimalus maakonnakeskustesse alles, kuid korduseksamiks võidakse õpilane saata juba Tallinna või Tartu.

Kaheksas maakonnakeskuses, sealhulgas Viljandis jätkavad maanteeameti bürood klientide teenindamist viiel päeval, kuid kokkuhoiuks kärbitakse nende lahtiolekuaegu. Põlva, Valga, Jõgeva, Haapsalu, Kuressaare, Kärdla, Rapla ja Paide büroo hakkavad inimesi vastu võtma kolmel päeval nädalas.

Et vähendada korruptsiooniriski ning lühendada järjekordi, loob amet järgmise aasta alguseks üle-eestilise eksamikeskuse, mis hakkab korraldama nii teooria- kui sõidueksameid. Sohitegemise vältimiseks seatakse asjaajamine nii, et eksamineerijad ei tea ette, kelle eksamit nad vastu võtma lähevad.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles