Juhtkiri. Teine järjest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

See on üsna irooniline, et pärast valimiskogu nurjumist kiiresti presidendikandidaadina üles seatud Kersti Kaljulaid oli juba mõnda aega olnud Luksemburgis Euroopa Kontrollikojas nii-öelda üleajal, sest siinsed poliitikud ei suutnud kokku leppida, kellest saab tema mantlipärija. Kaljulaidi ametiaeg lõppes tegelikult juba mais.

Nüüd mõistagi on kontrollikoja uue liikme leidmine põletavaks küsimuseks muutunud. Peaminister Taavi Rõivas kinnitas eile, et see saab valitsuses lähinädalatel vastuse.

Juhul, kui tolle Euroopa Liidu maksumaksjate huve kaitsva organisatsiooni Eesti esindaja saab paika tõepoolest suuremate valudeta, saame rääkida kahest järjestikusest kokkuleppest, milleni juhtiverakonnad on operatiivselt jõudnud. Kui aga peaks tekkima tõrkeid, annab see kriitikutele põhjuse väita, et läänerindel on kõik muutuseta ning koalitsioonis käärib vanaviisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles