Korra juba nähtud liitumine jätab vallakodanikud külmaks

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi vallavalitsuses üles seatud valimisjaoskonnas oli eile väga vaikne. Esimest hääletajat tuli hommikul oodata siiski vaid mõni minut. Pildil aitab toimingut teha valla sisekontrolör Salme Koplikask.
Viljandi vallavalitsuses üles seatud valimisjaoskonnas oli eile väga vaikne. Esimest hääletajat tuli hommikul oodata siiski vaid mõni minut. Pildil aitab toimingut teha valla sisekontrolör Salme Koplikask. Foto: Kati-Katri Koppel

​Vähem kui üks protsent ühinemisettevalmistusi tegeva Viljandi, Tarvastu ja Kolga-Jaani valla elanikest osales elektroonilisel küsitlusel, millega taheti teada nende arvamust liitumise kohta. Ka hääle valimiskasti laskjaid napib.

Selle nädala kolmel esimesel päeval interneti teel tehtud rahvaküsitlusel ütles oma sõna sekka 107 inimest. Hääleõiguslikke ehk vähemalt 16-aastasi elanikke on kolme valla peale rahvastikuregistri andmetel ivake rohkem kui 12 000.

Paberil oma poolt- või vastuhääle andmine kestab pühapäevani. Algust tehti sellega kolmapäeval, kui jaoskond seati üles Leie hoiu-laenuühistu ruumides. Hääletamas käis päeva jooksul 21 inimest ning nagu tõdes Kolga-Jaani vallasekretär Maire Pettai, aitas nõndagi suure arvuni jõudmisele palju kaasa asjaolu, et 5. kuupäeva tõttu käisid inimesed rahaasju ajamas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles