Juhtkiri. Nüüd räägime

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

«Kui minust saab esmaspäeval president, siis asun peagi kõrvaldama oma suurimat puudust – seda, et Eesti inimesed ei tunne mind. Teen seda nii palju kui võimalik ning nii kiiresti kui võimalik, jätmata unarusse muid presidendile seatud ülesandeid ja kohustusi,» kirjutas Kersti Kaljulaid presidendikandidaadina oma kirjas kõigile Eestimaa inimestele. Nüüd tuleb tal hakata seda lubadust täitma.

Kui eile Eesti Vabariigi presidendiks valitud Kaljulaidi senistest sõnavõttudest ja vastustest tuleks võtta vaid üks tema ülesandeid kõige paremini edasi andev sõna, oleks selleks «rääkimine». Pärast erakondade ühise kandidaadi ülesseadmist avaldas ta heameelt selle üle, et kõik presidendivalimiste osalised on hakanud lõpuks ometi üksteisega rääkima. Ta on lubanud rääkida Eesti ühiskonna kõigi rühmadega. Läinud nädalal Eesti Päevalehele antud intervjuus vastas ta küsimusele, mille ta varasemast elust ja karjäärist presidendiametisse kaasa võtaks, nii: «Inimestega tuleb rääkida – igal pool toimib.»

Lühidalt kokku võttes: Kersti Kaljulaid soovib olla kõigi, see tähendab rahva president, aga esialgu ta seda pole. Alles hiljuti õppis üldsus ära, kuidas käänata tema perekonnanime nii, nagu ta soovib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles