Kaubanduskeskuse täitsid maruline aplaus ja poolehoiuhüüded

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

"Nüüd algab noorte ja vanade dirigentide leidmise konkurss," teatas muusikakooli direktor Tonio Tamra Centrumi kaubanduskeskuse fuajees.

Konkursil võisid osaleda kõik kaubanduskeskuses viibijad. Esimene julge, Regina-nimeline tütarlaps, astus dirigendipuldi ette, Tonio Tamra hõikas sõrmevibutusega: "Koor ja orkester, f-ist," ning pala "Minu südames sa elad" hakkas noorukese dirigendi käe all omamoodi elu elama. Regina sai võetud ülesandega toredasti hakkama, tema järel võttis orkestrijuhi taktikepi pihku härra, kes mullugi sarnasel konkursil osales ning viimasena asus kolmandat salmi dirigeerima Sakala meeskoori laulumees Jüri.

Kõiki dirigendieksamil osalenuid kiitis Tonio Tamra julge pealehakkamise eest. Koor ja orkester said kuulda õpetussõnu, et tuleb ikka hoolsalt dirigenti jälgida ja musitseerida dirigendi soovi järgi ja tema valitud tempos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles