Koolitus sai kooriühingu aasta teoks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steven Mead andis Eestis mitu kontserti.
Steven Mead andis Eestis mitu kontserti. Foto: arhiiv

Eesti kooriühing tunnistas aasta teoks Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia korraldatud kontserdi-koolitusprogrammi, mille esineja oli eufooniumivirtuoos Steven Mead.

Esineja viibis Eestis möödunud aasta märtsis ning andis koos Eesti orkestritega mitu kontserti Tallinnas, Tartus ja Viljandis. Viljandi muusikakoolis olid ka vaskpillimängijatele ja -õpetajatele mõeldud õpitoad.

Ettevõtmise eestvedaja oli kultuuriakadeemia õppedirektor Harry Illak.

«Esmapilgul hulljulge ja hullumeelsena tunduv idee võib osutuda realiseeruvaks, kui ettevõtmise vajalikkusesse on korraldajal endal kindel usk, piisav hulk kaasatulejaid ja valmidus teha koostööd kõige laiemal pinnal,» rääkis Illak.

Kooriühingu välja antud 15 tiitlile oli 80 kandidaati, kelle hulgast tegi valiku kooriühingu muusikanõukogu. Hinnati kooride, orkestrite ja dirigentide muusikalisi saavutusi, kontserttegevust, salvestusi, osalust konkurssidel ning panust ümbritsevasse kultuuriruumi. Tiitlisaajatele välja pandud preemiad pole rahalised, vaid mõeldud saaja muusikaliseks arendamiseks.

Maailmas laialt tuntud virtuoosi Eesti kontsert- ja koolitusprogrammi toimumise nimel tegid koostööd kultuuriakadeemia, vabariiklik orkestrijuhtide puhkpilliorkester, Eesti puhkpillimuusika ühing, kaitseväe orkester, Big Band Tartu, Viljandi ja Nõmme muusikakool, Tallinna ülikooli kunstide instituudi muusika osakond ja Global Music Facilities.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles