Kuidas põdrapullid tuuri ajada

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Puru on Lehola jahiseltsi noor kütt, kes alles õpib põdrahäälitsuste peenemaid nüansse. Peibutusjahi esimesel päeval lasid Puru seltsikaaslased kuldmedalivääriliste sarvedega põdrapulli.
Taavi Puru on Lehola jahiseltsi noor kütt, kes alles õpib põdrahäälitsuste peenemaid nüansse. Peibutusjahi esimesel päeval lasid Puru seltsikaaslased kuldmedalivääriliste sarvedega põdrapulli. Foto: Marko Saarm

Mõni päev tagasi lõi laineid uudis küttidest, kelle hundikari sisse piiras. Mehed olid kiskjad peibutusjahiga segadusse ajanud ja sellega endalgi olemise hõredaks muutnud. Mida aga peibutusjaht endast täpsemalt kujutab? Looduskülje tandem proovis omal nahal järele.

Midagi pole teha, ka seda lugu tuleb alustada tõsiasjast, et pole hullemat varasest ärkamisest. Ja kell viis hommikul on vara. Tegelikult on ju öö alles täies hoos ja normaalsed inimesed norisevad tekivirna all. Et aga metsarahva tipptund meist parklasse driftima suunduva bemmimehe moel mööda ei vihiseks, tuleb juba kuuest postil olla.

Kui fotograaf Marko Saarmi kõrvale autosse istun, olen küll üleval, kuid mitte ärkvel. Kuulan tühjal pilgul kindalaeka nuppu jõllitades, kuidas hobijahimees mulle Statoili hommikupaketti põske vajutades kiiret loengut peab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles