Vaba mõte. Kõik muutub heaks?

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Suurmägi
Marko Suurmägi Foto: Marko Saarm / Sakala

Järgmisel aastal läheb elu Eestis heaks. Sellise järelduseni võib jõuda, kui vaadata teisipäeval ja kolmapäeval ministeeriumidest väljasaadetud pressiteadete pealkirju. Ainult hea ja veel parem on meid ootamas.

Igal sügisel jõuab kätte päev, mil valitsus kinnitab järgmise aasta eelarve. Ministeeriumidele tähendab see, et teele läkitatakse positiivsusest pakatavad teated, kes ja kui palju järgmisel aastal rohkem raha saavad. Kusjuures aeg on näidanud, et on selge seos valitsuse koostöövõime ja tugevuse ning eelarvet kiitvate pressiteadete vahel. Mida kehvem on valitsuses seis, seda rohkem on häid teateid. Ja seekord oli neid tõesti palju.

Olgu mainitud mõned pealkirjad. «Rohkem inimesi hakkab saama riigi õigusabi»; «2017. aasta riigieelarve aitab vähendada ääremaastumist»; «Järgmise aasta eelarve eelnõu suunab lisaraha huvitegevusse, teadusesse ja õpetajate palka»; «7,3 protsenti suurem eelarve kasvatab majandust, julgeolekut ja inimeste heaolu»; «Riik investeerib 2017. aastal laste ja perede heaolu tõstmisse»; «Üksi elavatele pensionäridele hakatakse järgmisest aastast maksma toetust»; «Filmide toetuskava maht tõuseb miljoni euroni»; «Riik investeerib 5,7 miljonit avalike teenuste arendamisse»; «Uus riigieelarve toob maksutagastuse madalapalgalistele, toetab peresid ja kasvatab kaitsevõimet». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles