Politsei on Viljandimaal helistajate abiga tabanud 37 joobes juhti (1)

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalavahetusel puhus alkomeetrisse 789 autojuhti ning viis neist olid alkoholi pruukinud. Foto on illustratiivne.
Nädalavahetusel puhus alkomeetrisse 789 autojuhti ning viis neist olid alkoholi pruukinud. Foto on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänavu on politsei Lõuna-Eestis tabanud 1369 joobes juhti, kellest veerand avastati tänu tähelepanelikele inimestele. Viljandimaal on tabatud 183 joobes juhti, neist 37 häirekeskusele antud vihje tulemusena.

«Kui häirekeskusele laekub teade joobekahtlusega juhist, võtame seda väga tõsiselt ja püüame igal juhul juhi tabada,» kinnitas Tartu patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juht Alvar Pähkel.

Ta lisas, et politsei on tänulik kõigile, kes joobes juhtidest teada annavad ning seeläbi liiklusturvalisust suurendavad. «Eriti tänulikud oleme neile teatajatele, kel on võimalik joobekahtlusega juhile vajaduse korral järele sõita ning tema liikumissuunda politseile täpsemalt kirjeldada. Seda eriti suuremates linnades, kus sõidukijuht võib mõnel põhjusel reageerivale patrullile märkamatuks jääda või kitsale kõrvaltänavale põigates tahtlikult end varjata,» selgitas politseijuht.

Statistikast nähtub, et mullusega võrreldes on Lõuna-Eestis joobes juhtide süül juhtunud õnnetused hakanud vähenema. Nimelt on tänavu joobes juhtide süül Lõuna-Eestis juhtunud 29 liiklusõnnetust, milles hukkus kaks inimest, mullu samal perioodil juhtus 45 liiklusõnnetust, milles hukkus üheksa inimest. «Usun, et positiivse vähenemistendentsi on kaasa toonud karmim karistuspoliitika. Samuti jätkub nõustamisprogramm, kus mõjutame joobes juhtimiselt tabatud inimesi psühholoogiliste võtetega seaduskuulekalt käituma. Sama oluline on seejuures koostöö kogukonnaga, kelle abiga on Lõuna-Eesti teedelt kõrvaldatud rohkem kui 300 joobes autojuhti,» ütles Pähkel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles