Kersti Kaljulaid on üsna tundmatu, Euroopa Kontrollikoda päris võõras

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleval vasakult: Jaana Roosimaa, Imre Tael, Marianne Kallas, Kalev Sööt. All vasakult: Indrek Hein, Ainikki Seppar, Siim Sülla ja Galina Tšibizova.
Üleval vasakult: Jaana Roosimaa, Imre Tael, Marianne Kallas, Kalev Sööt. All vasakult: Indrek Hein, Ainikki Seppar, Siim Sülla ja Galina Tšibizova. Foto: Elmo Riig

Eesti uue presidendikandidaadi nimi Kersti Kaljulaid ei ütle suurt midagi, vähemasti mitte siis, kui astuda ootamatult inimesele ligi ja temalt Kaljulaiu kohta uurida.

Sakala reporter ja fotograaf palusid eile Viljandi tänavail pisut aega leida neljal naisel ja neljal mehel ning vastata kahele küsimusele. Kes on Kersti Kaljulaid? Kui inimene vastamisega jänni jäi, aitas ajakirjanik kaasa, pärides, mida vastaja temast kas või viimastel päevadel kuulnud on.

Teine küsimus puudutas Kaljulaiu senist töökohta ehk Euroopa Kontrollikoda. Mis asutus see on? Kas seda nime on vähemasti kuuldud? Oma kodulehel ütleb kontrollikoda oma ülesandeks jälgida, kas Euroopa Liidu raha kogutakse ja kasutatakse eesmärgipäraselt, ning aidata tõhustada Euroopa Liidu finantsjuhtimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles