Laat pani õpetajal pea ringi käima

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silme eest võttis kirjuks nii lettidel pakutav kui Kesklinna kooli aula vallutanud laadaliste hulk.
Silme eest võttis kirjuks nii lettidel pakutav kui Kesklinna kooli aula vallutanud laadaliste hulk. Foto: Marko Saarm

Viljandi Kesklinna kooli algklasside maja huvijuht Kaina Mälgand liikus aulas peetaval mihklilaadal ringi, hoides ühes käes mikrofoni ja teises suurt kaanega kaussi, millesse pistis laadalt ostetud maiustusi. «Õpetaja Jüri, mis muljed laadast on?» küsis ta rahvamassis kohatud kolleegilt. Füüsikaõpetaja Jüri Ojamaa vastas, et tal on suu täis ja pea hakkas ringi käima, kui ruumi sisse astus. 

Kesklinna kooli aulas oli 102 müüjat, kes olid ise või vanemate abiga valmistanud head ja paremat, mida lettidele panna. Muffinid, magus popkorn ja kommikook moodustasid kirjust valikust vaid väikse osa. Hinnad jäid enamasti alla euro. Huvijuht hõikas välja, et lava eest saab osta näiteks 15-sendiseid viineripirukaid. Kõige esimesena sai Mälgandi sõnul kaubast lahti III-b klassis õppiv Gloria, kelle maasikatega kaunistatud šokolaadikoogid kadusid kümne minutiga. 

Kendra Aidla müüs plast­ämbrikestesse pakendatud omanimelist küpsisekooki, milles oli mustikaid, kohupiimakreemi ning moosi, seda koos valgete ja pruunide küpsistega. Neid oli ta koos ema abiga valmistanud 20 tükki ja pool tundi pärast laada algust oli laual järel viis ämbrikest. Eelmisel aastal oli ta oma äri püstipanemiseks veel liiga väike, aga nüüd käib juba teises klassis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles