Eesti ja Läti orienteerujad võistlevad Holstre-Pollis

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Tänavu Eesti ja Läti alaliitude ühise projektina käima pandud orienteerumisspordi  võistlussari «Eesti-Läti orienteerumisliiga» jätkub 12. ja 13. veebruaril suusaorienteerumisega Viljandimaal Holstre-Polli spordi- ja puhkekeskuses.


Tänavu kuulub sarja kaks kahepäevast suusaorienteerumise võistlust. Esimene neist peeti jaanuaris Põhja-Lätis Alūksnes. Teisele osavõistlusele, mille järel selguvad ka Eesti-Läti orienteerumisliiga üldvõitjad, on oodata ligemale 350 võistlejat vanuses 12—65 aastat.

Eesti suusaorienteerujad on 20-st kavas olevast vanuseklassist liidrid 15-s. Naiste põhiklassis on kahe Läti võistleja ees ülekaalukalt liidrikohal äsja juunioride maailmameistrivõistlustel kaheksanda koha saanud Värska klubi Peko esindaja Daisy Kudre. Meeste põhiklassis juhib napi eduga lätlane Andris Kivlenieks eestlaste Tiit ja Even Toomase ees.

Eesti-Läti orienteerumisliiga on osa Eesti ja Läti alaliitude projektist «Est-O-Lat League», mille peamine eesmärk uuendada orienteerumisspordi traditsioone ja tagada spordiala jätkusuutlikkus Eesti ja Läti piirialadel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles