Viljandi väikeinvestorid panustasid kortermajja loodetust vähem

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maantee 35-a asuv kortermaja.
Pärnu maantee 35-a asuv kortermaja. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi äärelinna uut kortermaja ehitav kinnisvaraettevõtja tunnistab, et tema kevadel väikeinvestoritele tehtud ettepanek tulla arenduse osanikuks ei langenud just ülearu viljakale pinnasele.

Osaühing Varaks hakkas Pärnu maantee ääres paarkümmend aastat poolikuna seisnud majakarbist elumaja rajama mullu detsembris ning nüüd on tööd lõpusirgel. Kunagi metsamajandi kontoriks kavandatud hoonesse tuleb 60 korterit, millest suurem osa on ühe- ja kahetoalised. Plaan näeb ette elupindade võimalikult kiiret väljarentimist või mahamüümist. Üldjoontes sarnaneb ettevõtmine projektiga, mille viis sama firma mullu ellu Suur-Kaare tänaval, kus kohandas elamuks endise Paalalinna kooli algklasside maja.

Enamik seekordse ehituse 1,5 miljoni eurosest maksumusest kaetakse pangalaenuga. Osa umbes 500 000 euro suurusest omaosalusest kogus projekti eestvedaja aga kokku väikeinvestoritelt. Niisugust ühisrahastuse mudelit ei ole varem Viljandis kasutatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles