Telefon aitas rappa eksinud mehed taas auto juurde

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks rabas ekselnud meest pääsesid enne pimeduse saabumist oma auto juurde tagasi tänu politseinikele ja nutitelefonis olnud GPS-rakendusele.
Kaks rabas ekselnud meest pääsesid enne pimeduse saabumist oma auto juurde tagasi tänu politseinikele ja nutitelefonis olnud GPS-rakendusele. Foto: Elmo Riig, kuvatõmmis

Kaks Parika rappa eksinud meest vajasid õige raja leidmiseks politsei abi. Meeste metsast väljatoomises oli suur roll politseinike kõrval ka telefonil, mille GPS-rakendus eksinud lõpuks auto juurde juhatas. 

Kolga-Jaani vallas rappa eksinud mehed võtsid laupäeval kell 17.37 telefonitsi ise politseiga ühendust ning eksinuid otsima saadetud patrull leidis üles koha, kus seisis nende auto. Seejärel võeti kasutusele telefonis olev GPS-rakendus ning selle abiga said mehed pisut rohkem kui tund aega hiljem omal käel rabast välja. Politsei veendus, et meedikute abi kumbki meestest ei vajanud ning nad jõudsid turvaliselt sõiduki juurde. 

Viljandi politseijaoskonna patrullitalituse juht Alar Sadam sõnas, et laetud akuga mobiiltelefon on kuldaväärt abimees juhul, kui minnakse metsa või rappa ning sealt enam omal käel välja tulla ei osata. «Ühelt poolt võimaldab telefon kutsuda abi ning politsei saab kohe inimese asukohta kindlaks tegema hakata. Teiselt poolt on aga lõviosa uuematest telefonidest GPS-i või kaardirakendusega, mille abil saavad seenelised ja marjulised ka ise õige suuna leida,» sõnas Sadam. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles