Lihameistri nipid tulid internetist

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olustvere hoidistemess 2016.
Olustvere hoidistemess 2016. Foto: Elmo Riig

Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli teise kursuse õpilane Toomas Malva pakkus hoidisemessil hõrku laagerdunud liha.

Vestlust alustades soovis Malva esimese asjana rõhutada, et liha laagerdamine ja vinnutamine on kaks väga erinevat tehnoloogiat. "Kui vinnutamise puhul liha kuivatatakse, siis laagerdamise juures on tähtis roll just niiskusel ja jahedusel," selgitas ta. "Sedasi tekib lihaskiududes piimhape, mis hakkab glükoosi sööma." 

Et varasemaid kogemusi Malval polnud, hakkas ta infot koguma netiavarustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles