Olustvere hoidisemessil suus sulavat suitsujuustu pakkunud Ain Kabali leivanumber on hoopis jahuvabad leivad, kuid reporteri saabumise ajaks olid näljased ostjad pätsivirnad juba laiali tassinud.
Tellijale
Hea suitsujuustu jaoks on vaja juustu, ahju ja kõvasti suitsu
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osaühingu Priileib juhataja ja messirahvast kostitanud Kabal möönis, et juustu nad siiski ise ei valmista, vaid ostavad goudasarnast Eesti juustu, mis liiga kergelt sulama ei hakka. Parima tulemuse saamiseks peavad tükid olema umbes poole kilo suurused ning neid kostitatakse ohtra tammesuitsuga. Temperatuur suitsuahjus peab olema üsna madal: see ei tohi kerkida üle 30 kraadi. Juustudel lastakse suitsust mekki koguda umbes 20 minutit.