Pettunud Kaljurand: selline ongi demokraatia

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Kaljurand
Marina Kaljurand Foto: Liis Treimann

Avaliku arvamuse küsitluste kohaselt presidendiralli algusest saadik rahva seas konkurentsitult kõige populaarsema kandidaadi tiitlit nautinud Marina Kaljurand tunnistas Sakalale antud intervjuus, et on Siim Kallasele ja Allar Jõksile allajäämise pärast pettunud. Seda, kumba meest ta ise parema meelega järgmise riigipeana näeks, ei soostunud ta avalikustama.

Marina Kaljurand, kui pettunud te valimiskogu esimese vooru tulemuses olete?

Loomulikult olen pettunud. Kui ma otsustasin kandideerida, siis mõtlesin selle teema põhjalikult läbi ning töötasin sihilejõudmise nimel väga tõsiselt. Aga ma austan valijameeste otsust. Loodan väga, et nad teevad teises voorus sellise otsuse, mis lubab neil puhta südamega koju minna.

Kumba kandidaati te ise presidendina näha eelistate?

Ma ei nimeta nime. Las valijamehed hääletavad selle inimese poolt, keda nad südames Eesti jaoks parimaks peavad.

Et olite arvamusküsitlustes kõige populaarsem kandidaat, siis on ehk paslik küsida, milline on teie sõnum rahvale.

Tänan kõiki, kes mind toetasid – nii neid, kes olid täna valijameeste seas, kui ka neid, kes on mulle helistanud, sõnumeid saatnud, kirjutanud ja vahetutel kohtumistel häid sõnu öelnud. Tahan neile meelde tuletada: selline ongi demokraatia.

Mis teist edasi saab?

Lähen koju, puhkan ja seejärel otsustan

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles