Väikevalla esindaja: arutasime asja külameestega ja mina tühja sedelit kasti ei lase (1)

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Rõigas
Andres Rõigas Foto: Elmo Riig

Viljandimaa üht väiksemat omavalitsust, Halliste valda esindav volikogu esimees Andres Rõigas ütles Estonia kontserdisaali valimiskogu avamisele suundudes, et sai tänaseks tähtsaks tööks külameestelt näpunäiteid. Esimeses voorus juhindub ta siiski oma erakondlikust kuuluvusest.

Andres Rõigas, kas te saite Halliste vallavolikogult mingeid soovitusi tänaseks valimiskoguks?

Jah, küsisin volikogu liikmetelt, keda nemad eelistaksid. Midagi üllatavat ma sealt ei kuulnud. Panin teadmise kõrva taha.

Kuivõrd te kavatsete täna sellest juhinduda? Või peate silmas ennekõike oma erakondlikku kuuluvust (Rõigas on Isamaa ja Res Publica Liidu liige – toimetus)?

Nii ja naa. Osaliselt langeb minu arvamus vallavolinike mõtetega kokku. Pealegi on teada, et asi läheb teise vooru, ja seal on mul suure tõenäosusega põhjust oma vallavolikogus kuuldule mõelda.

Kuivõrd võimalikuks te peate, et asi kukub täna esimest korda ajaloos läbi?

Olen sellele mõelnud ja eile arutasime seda ka külameestega. Jõudsime järeldusele, et nii võib juhtuda küll.

Kui suur probleem see teie meelest oleks?

Mina olen seda meelt, et valimiskogu on kokku kutsutud selleks, et ta teeks oma töö ära. Ses mõttes oleks kurb küll. Mina igatahes tühja sedelit kasti ei lase.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles