Laadal kogutud summa anti abivajajaile kätte

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Eelmisel laupäeval, 17. septembril Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia hoovis peetud heategevuslikul sügislaadal koguti Viljandimaa suurperede laste huvitegevuse toetuseks 705 eurot ja 20 senti.

Neljapäeval andis laada peakorraldaja, akadeemia kultuurikorralduse kolmanda kursuse tudeng Anne-Mai Kahu Eesti lasterikaste perede liidu presidendile Aage Õunapile üle kultuuriakadeemia laadategevusest saadud summa 444 eurot. Kohalikud suurpered ise kogusid oma kohvikuga 261 eurot ja 20 senti. Seega tuli kahe peale kokku üle 700 euro.

„Arvestades asjaolu, et summa on kogutud euro euro kaupa, tegi head pool tuhat inimest. Viljandimaa suurperedel on nüüd võimalik esitada sooviavaldus laste huvitegevuse toetamiseks. Olgu selleks siis võistlusreis, vajalik muusikainstrument või igakuise ringitasu maksmine. Saabunud soovikirjade põhjal valitakse abi vajavad pered,“ rääkis Õunap.

Kultuuriakadeemia ja mittetulundusühingu Viljandimaa Lasterikaste Perede Ühendus koostöös teoks saanud laata pidas igati õnnestunuks ka selle eestvedaja Anne-Mai Kahu, kel see mõttevälgatus oli tekkinud juba kevadsemestril aine “Fundraising ja sponsorlus” loengutel.

“Esialgu käisin välja mõtte akadeemia peret kaasavast kirbuturust, ent loengutes arutelude käigus kasvas see suuremaks heategevuslikuks laadaks. Plaani aitasid mul teostada kursuseõed Janeli Nielson ja Maarja Kalma. Kolmekesi hakkasime otsima organisatsiooni, kellele tahame head teha. Kaalusime eri variante ja lõpuks otsustasime Viljandimaa Lasterikaste Perede Ühenduse kasuks. Juba kevadel käisin kohtumas ühenduse liikmetega ja tutvustasin neile meie ideed. Nad olid kohe koostööks valmis,” kõneles Kahu.

„On muljetavaldav, millise noorusliku entusiasmiga saab teha head. Loodan väga, et sellest algatusest sünnib aastatepikkune koostöö, mis nakatab nii uusi tudengeid kui kohalikke ettevõtteid,“ lisas Õunap.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles