Valitsus toetas uue haigla ehitamist

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uut haiglahoonet kavandatakse tervisekeskuse taha.
Uut haiglahoonet kavandatakse tervisekeskuse taha. Foto: Marko Saarm

Sotsiaalministeeriumist Sakalasse saabunud info kohaselt otsustati eilsel valitsuse istungil toetada Viljandi haigla uue hoone projekteerimise alustamist tuleval aastal.

Viljandi haigla veel rõõmustada ei julge.

«Et see on poliitiline otsus, oleme esialgu ettevaatlikud ning ootame ära, kui järgmise aasta eelarve saab riigikogus kinnitatud,» selgitas haigla kommunikatsioonijuht Krista Valdvee. «Seejärel saame hakata konkreetselt tegutsema, alustades hoonestu ideekonkursist ja detailplaneeringu kehtestamisest. Kõige positiivsema stsenaariumi kohaselt saab projekteerimist alustada 2018. aasta alguses.»

Uue haiglahoone ehitusest on Viljandimaal unistatud juba aastakümneid. Konkreetsema näo on plaanid saanud sel kümnendil, mil kõik sotsiaalministrid, nii Hanno Pevkur, Taavi Rõivas kui Jevgeni Ossinovski, on ehitamist selge sõnaga toetanud ja uut hoonet lubanud.

Uus haigla peaks koos perearstikeskusega kerkima Viljandi kesklinna tervisekeskuse kõrval asuvale krundile, mida rahvasuus kutsutakse õunaaiaks. Arutuse all on võimalus rentida haigla polikliiniku tarvis ruumid tervisekeskuselt, kui perearstid sealt välja kolivad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles