Nädala edusamm. Klaas saab ajapikku täis

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm

Kui maaelu edendamise sihtasutuse Tallinnast Viljandisse kolimise tarbeks tehti Trepimäe tipus korda uhke Nemwalzi villa, räägiti sellest kui linnale osaks saanud suurest õnnest. Ainuüksi see, et asutus tõi Viljandisse hulga väärt töökohti, oli kõva sõna. Lisaks päästeti aga ära nähtavas kohas seisev arhitektuuriliselt väärtuslik hoone.

Laidoneri plats 8, mida rahvasuus kultuurikolledži endiseks majaks kutsutakse, asub Nemwalzi villa lähedal, sisuliselt teisel pool raekoda. See, kui pealinnast pärit kinnisvaraarendaja hiljuti linna heakskiidetud töödega maha saab ja ammu murekohaks olnud hoone uuesti elule puhutakse, on samuti suur asi. Võib öelda, et sellisel juhul on Viljandi vanalinna piirkond juba üksjagu ilusam kui mõned aastad tagasi.

Teisalt tuleb avara pilguga ringi vaadates tõdeda, et ka säärasel puhul on klaas kõigest poolenisti täis. Vanalinna piirkonnas on teisigi hooneid, mis alles ootavad lahendust. Esmajoones võib nimetada linnavalitsuse kõrval asuvat endise õhtukooli maja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles