Nädala sõna. Unistus olla unfuckwithable

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves.
Toomas Hendrik Ilves. Foto: Elmo Riig

Erinevalt Jaak Allikust, kes soovitas tänastel valimiskogu liikmetel lasta hääletuskasti tühja sedeli ja presidendivalimised tagasi riigikogusse kupatada, peab Toomas Hendrik Ilves pöialt, et uus riigipea täna ära valitaks. Vastasel juhul võib juhtuda, et temast ei saagi 11. oktoobril vaba inimene, nagu ta juba 2014. aasta novembris Sakalale antud intervjuus lootis.

Ilvese suurt soovi erru minna ja puhata on olnud märgata järjest rohkem. Viimati avaldas ta seda kolmapäeval USA väljaandes Buzzfeed ilmunud usutluses.

Intervjuu ÜRO peaassambleel kõne pidanud Ilvesega keskendus eelkõige julgeolekule, kuid artikli lõpus võeti jutuks ka tema tulevik. Siis tutvustaski Eesti president ameeriklastele hommikul netist leitud väljendit unfuckwithable, mis pidi tähendama seda, kui sa oled tõelises rahus, heas läbisaamises iseendaga ning sind ei häiri, mida keegi ütleb või teeb, ja negatiivsus ei ulatu sinuni. Definitsioon võib tõesti selline olla, aga otsetõlget ma parem ära trükkima ei hakkaks. Viisakas vorm oleks ehk «see, kellele ei saa keerata».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles