President ootab väärikaid hariduspreemia kandidaate

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuurirahastu preemiaga kaasas käiv mälestusplaat
Kultuurirahastu preemiaga kaasas käiv mälestusplaat Foto: Peeter Langovits ("Postimees")

Presidendi Kultuurirahastu ja Danske Bank annavad välja hariduspreemia väärtuses 12 000 eurot, mis jagatakse kolme preemiasaaja vahel. Samuti annavad Presidendi Kultuurirahastu ja Skype Eesti välja reaalteaduste eripreemia väärtuses 4000 eurot. Mõlemale preemiale saab kandideerida 3. oktoobrini.

Kultuurirahastu ootab hariduspreemia konkursist osa võtma kõiki haridusega seotud inimesi, kes on saavutanud silmapaistvaid tulemusi õpetaja, õppejõu, haridusasutuse juhi või töötaja, õpikute ja metoodiliste materjalide koostajana, praktiliste uuenduste algatamise ja ellurakendamisega või ametnikuna hariduspoliitika väljatöötamisel.

Reaalteaduste eripreemia konkursile oodatakse kandideerima inimesi, kes on paistnud silma reaalteaduste õpetajana ja/või õppejõuna mis tahes õpitasandil; kelle õpilased on leidnud äramärkimist rahvusvahelistel võistlustel või saavutanud häid kohti reaalteaduste olümpiaadidel; kes on koostanud reaalteaduste õpikuid ja metoodilisi materjale; kes on reaalteadusi õpetades algatanud praktilisi uuendusi ning viinud neid ellu. Reaalteaduste eripreemia statuudi järgi peetakse reaalteadusteks matemaatikat, füüsikat, keemiat, bioloogiat, arvutiteadust, bioinformaatikat ja geenitehnoloogiat.

Preemiale kandideerimiseks tuleb esitada kirjalik avaldus koos isikuandmetega (nimi, aadress, haridustee, tööalane tegevus); preemiale vastava tegevuse üksikasjalik kirjeldus koos kandideerija tööandja või töökollektiivi ja kutse-, ameti- või erialaühingu soovitustega.

Oma kandidatuuri võivad esitada nii haridusinimesed ise kui ka nende tööandjad, õppe- ja haridusasutused, õpilased, üliõpilased ning haridusalal tegutsevad ühendused.

Kõik vajalikud dokumendid tuleb saata Vabariigi Presidendi Kultuurirahastule aadressil Weizenbergi 39, 15050 Tallinn või digitaalselt allkirjastatuna e-posti aadressil vpinfo@vpk.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles