Kolm päeva saab tuludega tutvuda

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.emta.ee

Neljapäevani on inimestel võimalik e-maksuametis tutvuda 2010. aasta eeltäidetud tuludeklaratsiooniga.

Maksu- ja tolliameti pressiesindaja Katrina Tuuliku sõnul võetakse deklaratsioonide esialgsed variandid seejärel mõneks päevaks uuesti maha, et neid vajaduse korral täiendada. Samuti on paus vajalik selleks, et deklaratsioonid inimestele muudatuste tegemiseks sobivaks muuta.

Uuesti tehakse eeltäidetud deklaratsioonid e-maksuametis nähtavaks 15. veebruaril, mil maksu- ja tolliameti teeninduskohad hakkavad väljastama eeltäidetud tuludeklaratsioonide väljatrükke. Samast kuupäevast saab hakata deklaratsioone esitama.

Tulude deklareerimise tähtaeg kukub 31. märtsil. Kui elektrooniliselt deklareerijad võivad enammakstud raha tagasi saada juba mõne päeva jooksul, siis paberdeklaratsiooni kasutajatele hakkab amet tagastusi tegema 20. aprillist. Hiljemalt 1. juulil peaks enammakstud tulumaks kõigile tagastatud olema ja neil inimestel, kellel tuleb juurde maksta, peaks olema nõutav summa riigile tasutud.

2010. aasta tulu deklareeritakse Eesti kroonides. Tulumaks tagastatakse ja juurdemaks tuleb tasuda eurodes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles