Augustis olid mobiiltelefonid nõutud kaup

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmasel suvel oli oma eelis veekindlal telefonil.
Vihmasel suvel oli oma eelis veekindlal telefonil. Foto: Elmo Riig

Tänavu augustis müüdi Eestis 38 200 uut mobiiltelefoni, mis on 14 protsenti rohkem kui juulis ning ka mullu samal perioodil, teatas Tele2.

Tele2 müügi- ja turundusdirektori Kristjan Seema sõnul on telefonimüük tänavu iga kuuga kasvanud.

«Telekomisektori müüginumbrid peegeldavad hästi üldist majandusolukorda. Palgad tõusevad, sisetarbimine ja tööhõive on kõrged ja seadmeid ostetakse palju,» ütles ta. «Inimesed tunnevad, et elu läheb paremaks ning lubavad endale rohkem. Ka uus iPhone ja ka näiteks Samsungi kallima otsa mudelid müüvad üle aastate hästi.»

Seema märkis, et nutiseade ise muutub igapäevases elus ka järjest olulisemaks, noored vaatavad juba sagedamini Youtube videokeskkonda kui näiteks televiisorit.

82 protsenti augustis Eesti jaeturul müüdud telefonidest olid GfK statistika kohaselt nutikad.

«Tele2-s olid populaarseimad Samsungi ja Huawei mudelid, mis moodustasid vastavalt 45 ja 30 protsenti kõigist müüdud nutitelefonidest,» ütles Seema ning lisas, et rahalises vääringus kulutati aga enim Samsungi ja Apple’i telefonidele.

Augustis müüdi jaeturul GFK andmetel ligi 3700 tahvelarvutit, mis on samuti tänavu üks kõrgemaid näitajaid ning üle 400 võrra enam kui juulis. Tele2-s müüdud tahvelarvutitest kasvas augustis hüppeliselt Lenovo osakaal. «See on selgelt seotud koolialgusega, mille puhul vanemad ostsid lastele soodsama hinnaklassi tahvleid,» rääkis Seema.

Juulis oli keskmine nutitelefoni hind jaeturul 306 ning Tele2-s 280 eurot. Keskmine tahvelarvuti müügihind on GfK statistika järgi Eestis 273 eurot ja Tele2-s 308 eurot.

Copy
Tagasi üles