Juhtkiri. Meeletu janu (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Keskerakonna kõigi viimase aja hädade tagant – nii korruptsiooniskandaalide kui praegu laineid lööva garantiikirjade juhtumi puhul – paistab üks ja seesama: meeletu janu raha järele. Ning kui küsida, milleks raha vaja läheb, viivad niidid ikka ja jälle reklaamiarvete juurde.

Keskerakond ei erine selles mõttes eriti ülejäänud suurparteidest. Ka paljude teiste Eesti poliitmaastikku raputanud korruptsiooniskandaalide keskmes on kõigi tundemärkide kohaselt olnud meeleheitlikud pingutused leida kampaania tegemiseks üha uusi summasid või tasuda eelmisest valimisperioodist üleval olevaid võlgu. Ja niisugusi skandaale on olnud eri erakondadel.

See viitab sellele, et midagi on süsteemis nihu. Keskerakond saab riigilt aastas 1,45 miljonit eurot toetust. Sellele lisanduvad muud sissetulekud. Ometi jääb sellest kõigest ikka selgelt väheks. Loogiline on järeldada, et parteide valimiskampaaniate kulutusi tuleb püüda mingite meetoditega vähendada.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles