Paljud juhid sõidavad enese teadmata liikluskindlustuseta

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõiduki registreerimine enda nimele ei ole formaalsus. Kui auto eelmine omanik teavitab maanteeametit sõiduvahendi võõrandamisest, peab uus peremees viie tööpäeva jooksul esitama taotluse vormistada vara enda nimele. Vastasel korral kustutatakse see ajutiselt liiklusregistrist.
Sõiduki registreerimine enda nimele ei ole formaalsus. Kui auto eelmine omanik teavitab maanteeametit sõiduvahendi võõrandamisest, peab uus peremees viie tööpäeva jooksul esitama taotluse vormistada vara enda nimele. Vastasel korral kustutatakse see ajutiselt liiklusregistrist. Foto: Toomas Huik / Postimees

Nii liikluskindlustuse fondi kui politsei sõnul valmistab muret asjaolu, et paljud omanikku vahetanud sõidukid jäetakse liiklusregistris uue peremehe nimele vormistamata. Fondi andmetel on see loonud olukorra, kus tuhanded nelja- ja kaherattalised liiklevad kindlustuseta.

Asjade käik on järgmine. Kui omanik teatab maanteeametile sõiduvahendi võõrandamisest, hakkab uuele omanikule tiksuma viie tööpäeva pikkune aeg, mil ta peaks esitama taotluse too vara enda nimele vormistada. Kui ta seda ei tee, kustutatakse auto või mootorratas ajutiselt liiklusregistrist. Ühes sellega lõpeb ka sõiduki liikluskindlustusleping.

Riskantne kokkuhoid ja valearusaam

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles