Repliik. Veevalajast Kaljukitseks

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Haav
Margus Haav Foto: Elmo Riig

Hiljuti hakkas ühe kollase väljaande naistelisa kaudu kulutulena levima sõnum, et NASA uuendas kaks tuhat aastat kehtinud sodiaagimärke ja selgus, et 86 protsenti inimestest pole sündinud selles tähtkujus, milles on teadnud end sündinud olevat. Selle teate järgi on kõik astroloogilised märgid kuu aega ajast maha jäänud. Nii avastas hulk Veevalajaid, et tegelikult on nad hoopis Kaljukitsed ja peavad nüüd selle teadmisega kuidagi edasi elama.

Uudis tekitas väga palju elevust. Tõsi küll, kainemad pead märkisid, et levitatud on libauudist, millel pole mingit pistmist NASA-ga, ning et kolme ja poole tuhande aasta eest oli babüloonlastel ka 13. tähtkuju, aga kes neid ikka kuulas. 

Astroloogiasse skeptiliselt suhtunud Vana-Rooma filosoof Cicero küsis juba umbes kaks tuhat aastat tagasi veidi irooniliselt, et kui Cannaes Hannibaliga peetud lahingus langes 60 000 roomlast, siis kas neil kõigil oli ühesugune horoskoop.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles