Riik pakub müügiks telemasti maad

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiratsi telemastina tuntud kõrge torn jääb ka tulevikus Levira omaks, aga selle all oleva maatüki võib oksjonil ära osta.
Viiratsi telemastina tuntud kõrge torn jääb ka tulevikus Levira omaks, aga selle all oleva maatüki võib oksjonil ära osta. Foto: Elmo Riig

Kui kellelgi on soov uhkustada, et tema maa peal seisab telemast, peab ta tegema maavalitsusele vähemalt 18 300-eurose pakkumise. See annaks võimaluse saada endale maatükk, millel asub Viiratsi telemast.

Ostja peab aga arvestama, et sellise tehingu tulemusena saaks ta endale ainult 15 000 ruutmeetri suuruse maatüki, aga mitte masti. Ametlikult retranslatsioonijaamaks nimetatav metallehitis jääb endiselt Eesti vabalevi telesignaali edastava Levira kätte ning võib seal riigiga sõlmitud lepingu järgi olla veel rohkem kui 30 aastat.

4. oktoobril tahab maavalitsus lisaks masti alla jäävale maatükile leida uue omaniku üheksale kinnistule. Mõni neist on ainult 19 ruutmeetri suurune ehk garaažialune maalapp. Kirjaliku oksjoniga tahetakse leida igale kinnistule omanik ning kõige parem, kui see oleks praegune kasutaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles