Saare naine on loonud võrratu aia

Egon Valdaru
, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valli Teorile on koduaia rajamine ja korrashoidmine pakkunud suurt rõõmu. Muu hulgas on seal väga hubaseid istumispaiku.
Valli Teorile on koduaia rajamine ja korrashoidmine pakkunud suurt rõõmu. Muu hulgas on seal väga hubaseid istumispaiku. Foto: Marko Saarm

Tänavusel üleriigilisel konkursil «Eesti kaunis kodu» tunnustati 65 majapidamist ning nende seas ka perekond Teori elamist Võhmas. See väike linnaaed püüab pilku rõõmsate värvide, õierohkuse, eeskujulikult pügatud hekkide ja põnevalt lõigatud okasvormidega.

Esialgu oli perel Võhmas suvila, mis sai nende valdusesse 1980. aastal. Seal avanes Saaremaalt pärit Valli Teoril võimalus oma aiandusunistusi ellu viia ja katsetada. Oma lapsepõlvekodust ta iluaeda ei mäleta. Mere lähedal oli maa väga kivine, nii et seal kasvas vaid sibulat ja veidi kartulit.

«Üheksa aastat tagasi kolisime päriselt siia: ei viitsinud enam iga päev viiendale korrusele ronida. Abikaasa kohendas suvila aastaringseks elamiseks,» jutustab Valli Teor.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles