Riigiasutused aktsepteerivad uuest aastast vaid e-arveid

Rannar Raba
, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rannar Raba

Et riigiasutused hakkavad järgmisest aastast vastu võtma üksnes masinloetavaid e-arveid, peavad lisaks riigiasutustele endile vältimatutele ettevalmistustele mõtlema ka need ettevõtted, kes avalikule sektorile arveid esitavad.

Enamiku Eesti avaliku ja erasektori vahel liigutatavatest arvetest moodustavad praegu e-posti teel edastatavad PDF-arved. Paberivaba majanduse edendamist silmas pidades jääb aga avaliku sektori asutustele 2017. aastast õigus vastu võtta ainult e-arveid. Selliseid asutusi on Eestis kokku 1662, nende seas ministeeriumid, kohalikud omavalitsused, haiglad, lasteaiad, aga ka näiteks riigi omanduses või valitseva mõju all olevad ettevõtted.

Peale selle, et riigiasutused ise peavad olema uue aasta alguseks valmis masinloetavaid e-arveid vastu võtma, tuleb muudatuseks ettevalmistusi teha ettevõtjatel, kes arveid neile läkitavad. Oluline on tähele panna, et e-arveks ei peeta e-kirja teel saadetavat dokumenti, vaid just nimelt masinloetavat, automaatselt ühest süsteemist teise süsteemi liikuvat e-arvet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles