Piimatootjad arvavad, et Eesti tööstused hoiavad ostuhinda kunstlikult all

Egon Valdaru
, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kui piima hind ei tõuse, siis mina enam ei oska. Pankrot on majas ja tuleb oma 1700 looma minema purjetada,» tõdes Viljandimaa suurima ja moodsaima lüpsifarmi, osaühingu Mangeni PM juht Meelis Venno.
«Kui piima hind ei tõuse, siis mina enam ei oska. Pankrot on majas ja tuleb oma 1700 looma minema purjetada,» tõdes Viljandimaa suurima ja moodsaima lüpsifarmi, osaühingu Mangeni PM juht Meelis Venno. Foto: Elmo Riig

Viljandimaa piimatootjad on seda meelt, et arvestades toorpiima hinna kerkimist maailmaturul, peaks meil kokkuostuhind tõusma märksa kiiremini, kui ta seda teeb.

Viljandimaa suurima piimatootja, 1800 lehmaga osaühingu Mangeni PM juhi Meelis Venno sõnutsi hoiavad tööstused praegu piima hinda kunstlikult all. «Tundub, et nad lähtuvad printsiibist: rumalatelt tuleb raha ära võtta,» sõnas Venno, kelle ettevõte saab piimaliitrist 23,5–24 senti. 

Meelis Venno
Meelis Venno Foto: Marko Saarm
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles