Lauatelefonsides kaob teineteise järel kaks põlvkonda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telia Eesti võrguarengu insener Toomas Peterson lülitas 15. septembril Saarepeedi analoogjaamast voolu välja. Sektsioonkapi moodi jaam ise on suurem, kui kitsukeses ruumis pildile mahtus.
Telia Eesti võrguarengu insener Toomas Peterson lülitas 15. septembril Saarepeedi analoogjaamast voolu välja. Sektsioonkapi moodi jaam ise on suurem, kui kitsukeses ruumis pildile mahtus. Foto: Marko Saarm

Viljandimaal lõpetas septembri algul töö viimane analoogsidel põhinev telefon ja õige pea suletakse kõikjal ka vana kooli digitaalne lauatelefonside. Lauatelefonid jäävad tööle tänu internetile.

Telia Eesti andmeil oli Viljandimaa Valgamaa järel teine Eesti maakond, kus analoogside töö lõpetas. Siin kandis jäi viimaseks mohikaanlaseks Saarepeedil asuv analoogsidejaam. 

Telia Eesti võrguarengu insener Toomas Peterson lülitas läinud neljapäeval sellest jaamast ka voolu välja, ehkki viimased kaks klienti olid uuele internetipõhisele ühendusele suunatud juba 6. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles