Tudengid valmistavad ette näitust linnagaleriis

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Tuleval esmaspäeval avatakse Viljandi linnaraamatukogus asuvas galeriis Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku tekstiili eriala üliõpilaste tööde näitus «Hää tekk ja illos kinnas».

Näitusel on väljas eelmise sügise ja talve jooksul valminud traditsioonilisemat laadi õppetööd. Kangakudumise aines valmisid villased triibulised koopiatekid Eesti muuseumides asuvatest sõbakirjalistest tekkidest, silmuskudumises kooti samuti Eesti kindaid. Näitust raamib valik varasemate aastate suviste pärimuspraktikate ajal tehtud koopiajooniseid tekkidest ja kinnastest.

Üliõpilastööde juhendajad on olnud Christi Kütt, Kristi Jõeste ja Riina Tomberg. Näitus on kujundatud üliõpilaste ja õppejõudude ühistööna.

Näituse korraldanud rahvusliku käsitöö osakond uurib ja säilitab pärandit ning otsib selle tänapäeva kultuuri rakendamise võimalusi. Osakonnas on võimalik õppida pärandtehnoloogia rakenduskõrgharidusõppes, mis hõlmab rahvusliku tekstiili, ehituse ja metallitöö eriala, ning pärandtehnoloogia magistriõppes.

Näitus «Hää tekk ja illos kinnas» avatakse 26. septembril kell 17 ning see jääb avatuks 27. oktoobrini. Viljandi linnagalerii asub raamatukogu kolmandal korrusel ning see on avatud esmaspäevast reedeni kella 10–19 ja laupäeval kella 10–15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles