Põllumehed: arstiabi hea kättesaadavus on tähtis ka maapiirkondade inimestele

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Põllumehed rõhutavad tänasel tervishoiutöötajate hoiatusstreigi valguses, et riik peab suutma tagada arstiabi heal tasemel kättesaadavuse ka maapiirkondade inimestele.

Nii nagu põllumehed viitasid möödunud esmaspäevasel aktsioonil «(M)ärkamine!» suurtele probleemidele Eesti põllumajanduses ja maaelus, nii mõistavad põllumehed ka arstiabi kättesaadavust puudutavaid kitsaskohti ning kutsuvad üles tegema jõupingutusi, et inimeste juurdepääs raviteenustele paraneks.

Põllumeeste esindusorganisatsioonide hinnangul on Eesti maksupoliitikas tehtud viimastel aastatel arusaamatuid muudatusi, mis on viinud suurte probleemideni eri eluvaldkondade rahastamisel. Vajame põhimõttelist arutelu, milline maksusüsteem tagaks erinevate eluvaldkondade arengu ja vajalike teenuste kättesaadavuse kõikides Eesti piirkondades.

Tööandjatena mõistavad põllumehed, et töötajate hea tervis on ettevõtete edukaks toimimiseks oluline kapital. Praegu teevad pikad ravijärjekorrad ja arstiabi kättesaadavusv maapiirkondade inimestele suurt muret.

Eile kogunes kolmandat korda kodanikuühiskonnaorganisatsioone koondav ümarlaud, kes teeb valdkondadeülest koostööd, et elu Eesti erinevates piirkondades säiliks ja areneks. Eesti põllumeeste keskliidu initsiatiivil loodud koostöövõrgustikuga on liitunud Eesti tervishoiutöötajate kutseliidu, arstide liidu, teenistujate ametiliitude keskorganisatsiooni TALO, haridustöötajate liidu, õpetajate liidu, kodanikualgatuse Avalikult Haridusest, Eesti põllumajandus-kaubanduskoja, MTÜ Eesti Maaturismi, liikumise Kodukant ja Eestimaa talupidajate keskliidu esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles